ГУСАР
У Реєстрі сортів рослин України з 2006 року
Автори: Аксьонов І.В.,
Кирпичова Н.М.,
Логвиненко О.В.,
Чехов А.В.
* Середньостиглий. Тривалість вегетаційного періоду — 120-125 діб, що дає можливість проводити сівбу в більш пізні строки при наявності вологи в поверхневому шарі ґрунту
* Потенційна врожайність — 1,7-1,9 т/га
* Відноситься до високоолійних сортів, вміст олії в насінні — 60 %
* Характеризується високою продуктивністю, рослини здатні формувати масу насіння до 40-55 г. Відмітною особливістю сорту є рівномірне дозрівання насіння
* Має світло-рожеві квітки, насіння кремово-білого кольору.
* Споживачі — кондитерська, хлібопекарська та олієжирова галузі промисловості
* Рекомендовано для вирощування в умовах півдня та південних зон східного та північного Степу України